sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Lautalla alas Achtuba -jokeaSivut tekeillä, sillä välin voit lukea jutun Pispalalaisesta.. tästä!

Tai katsoa Sam Jonesin videon retkestä: https://vimeo.com/204656997
Videon katselua on rajattu, joten tarvitset sen nähdäksesi salasanan: Tampere

Lähtöpäivänä saimme kuulla, että jo päivämatkan päässä olisi ensimmäinen ponttoonisilta, josta tuskin pääsisimme läpi. Matka uhkasi jäädä lyhyeksi, mutta emme suotta huolestuneet.


kuvassa vasemmalta: Alexei aka "Punch", Sam Jones, Mikko Korte, Tapio Pikkarainen. Kamerana takana Sami Maalas


Etenimme ajelehtien myötävirtaan kiemurtelevaa Achtuba -jokea alas, välillä meloen ja onkimiesten siimoja sekä vastaan yllättäen osuvia oksaisia ja pohjaan tarttuneita ajopuun runkoja väistellen.
 Dokumentaristi Jones Toisena päivänä saavuimme ensimmäiselle sillalle, ja vaikutti siltä ettei sitä lotjamme kunniaksi avattaisi. Hetken pohdittuamme sillalle ilmestyi jostain kuin tilauksesta nostokoukkuinen kuorma-auto. Ystävällinen kuski lähti nostamaan lauttaamme, ja vaikka hetken näytti jo siltä, että se halkeaisi kahtia, saimme lennätettyä rungon sillan yli.


Matka jatkui... 


Useimmiten jokea reunusti savinen ja hiekkainen jyrkänne, jonka veden alaisista onkaloista Alexei kaivoi syötäväksemme nyrkin kokoisia rapuja, avotulella keittämämme kaalisopan tai borssin kylkiäiseksi.

 
Pimeys iski aikaisin jo seitsemän jälkeen, mutta onneksemme ei sääskiä enää elokuussa liiemmin liikkunut. Rannan pusikoissa kannatti tosin liikkua varovaisesti myrkyllisten musta leski-hämäkkien takia. Nukuimme yöt makuupusseissa lautan kannella tai rannalla teltoissa. Resuparroittuneella Pikkaraisella oli tapana paeta riippumattoonsa, kiven heiton päähän rannasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.